Yoga Sense mälardalen

Yoga med mig

Yoga betyder otroligt mycket för mig. Jag anser att yoga verkligen passar alla. Van som ovan. Det finns inga krav eller inget du måste prestera inom yoga. I varje position, i alla lägen utgår du ifrån där du och din kropp befinner er för dagen och jobbar därifrån. Yogan går att anpassa så att den passar alla. Jag leder Hathayoga och YinYoga och jag vill på bästa sätt dela med mig av mina kunskaper inom yoga. Tillsammans ska vi stärka vår kropp och sinne. Välkommen att börja din egen yogaresa.

Mina yogaklasser

Nu är det äntligen dags att inta yogan i mitt alldeles egna yogarum i Lilla Lövhulta.

Jag kommer att starta upp tre yogaklasser till vårterminen till att börja med.

Måndagar 17.30
Nybörjare Hathayoga
Den här klassen är till för dig som vill lära dig grunderna och lära känna yogan ordentligt. Här tar vi varje stund i din takt.

Måndagar 19.15 Yinyoga
Här håller vi varje position under längre tid. Yinyoga handlar om att hitta in till bindväven och låta musklerna slappna av. Vi tar bolster, block och filtar till hjälp.

Torsdagar 18.00 Hathayoga
Den här klassen är för dig som yogat för mig tidigare eller är mer bekant med yoga. Här har vi lite mer fokus på att stärka och bygga upp kroppen inifrån och ut. Självklart utgår du ifrån dig själv och lyssnar på dagsformen.

Varje klass har 12 platser. Jag har ett begränsat antal platser p.g.a. lokalens storlek och framförallt för att jag ska kunna finnas till hands för er alla. Jag vill att du ska få en så skön yogastund för dig och din kropp som möjligt. Även om det är en bra bit in på terminen så tveka inte att höra av dig. Du är varmt välkommen när du känner att du kan och vill prova!

Klippkort 5 ggr 525:-
Klippkort 10 ggr 950:-
Klippkort 20 ggr 1700:-

Gäller ej på yogadagar eller workshops!

Du bokar din plats på respektive kurs.
Terminsstart måndag 14 januari- torsdag 30 maj
Med reservation för röda dagar och helgdagar.

På Ekenhillsvägen 1, i Hällbybrunn, har även Helena olika yogaklasser.
Torsdagar kl. 14.00-15.00 yoga på stol
Torsdagar kl. 18.00, Yinyoga
Söndagar kl. 17.30 fortsättningsyoga
Är du intresserad av stolyoga/yinyoga eller hathayoga i Hällby så kontaktar du Helena 073-954078.

Egen yoga timme?

Tveka inte att höra av dig. Jag styr yogapasset helt efter vad du behöver och vart du vill med yogan. Jag hjälper dig att hitta rätt i positionerna, hitta andningen och få chansen att landa i yogan. Jag tar yogan efter den nivå du vill ha den. Yoga van eller inte.

Pris för en egen yoga stund är 650 :-

Varmt välkommen!

Yogatyper

Hathayoga
Hatha yoga är en lite mer lugnare yogaform men ändå fysisk. Med hjälp av andning och positioner får vi kroppen lugnare, starkare och smidigare. Ha ( sol) Tha ( måne) står just för att hitta balansen i kroppen. Därför jobbar vi både lugnt och med mer flöde i positionerna. Hatha yoga är den mest kända formen av yoga vilket många yogaformer härstammar ifrån.
Under mina pass finns ingen krav eller prestation. För mig handlar allt om att lyssna på sin kropp och jobba därifrån. Det är just när vi börjar lyssna på kroppen som vi kan läka och hjälpa den till ett bättre välbefinnande.
YinYoga
Detta är en yogaform som bygger på att hitta bindväven ( fascian) i kroppen. Här, till motsats till Hathayogan, så ska kroppen helt slappna av i positionerna. Vi håller positionerna i ca. 5 minuter just för att komma åt bindväven. I bindväven som omsluter allt i kroppen så sitter mycket stress och spänningar. Här ska musklerna helt slappna av och du går aldrig längre än kroppen förmår. Till hjälp har vi yogablock, filtar och bolster allt för att ge kroppen ett läge till avlappning men ändå jobba på djupet.

Yoga retreat

Du kan komma till oss på en yoga retreat. Där vi under en dag lämnar vardagen och stannar upp i nuet.

Vårens datum:
Lördag 24 mars FULLBOKAD!
Lördag 2 juni, Platser finns kvar!

Pris för en Yoga retreat dag 750:- .

Såhär kan en yogaretreat se ut:

9.30-10.00 Välkomst fika
10.00- ca 12.00 Yogapass med fokus andning och hitta lugnet. YinYoga
12.00-13.00 Lättare lunch.
13.00-14.30 Yoga för att mjuka upp kroppen hathayoga, meditation
15.00 fika och avslut.

Vi startar dagen kl 9.30 och håller på till ca 16.00. Tiderna är bara ungefärliga. Du kommer att ha tid för vila och lite egen tid under dagen. Har du frågor kontakta oss gärna! Mer om retreats och våra events hittar du under fliken, Lilla Hälsostugan.

Pris för en yogaretreat med övernattning. 1495:- Endast 6 platser. Kontakta oss för att boka en helg!

Må väl